Μηχανές εκτύπωσης και εφαρμογής ετικετών (Print and Apply)

ALX 73x

Η ALX 73x είναι μηχανή τύπου “Print & Apply”, που αντικαθιστά την επιτυχημένη μηχανή ALX720, ειδικώς προσαρμοσμένη στις ανάγκες μαζικών παραγωγών. Προς τούτο η λειτουργία εκτυπώσεως ετικεττών δεν συσχετίζεται με την λειτουργία επικολλήσεως ετικετών. Η εκτυπωτική μονάδα εκτυπώνει συνεχώς προς ενδιάμεσο απόθεμα ετικετών από όπου παραλαμβάνονται αυτομάτως προς επικόλληση επί του αντικειμένου. Οι απαιτήσεις για την τοποθέτηση στις ετικέτες πληροφοριών όπως αριθμός παρτίδος, ημερομηνία πωλήσεως, κωδικός προιόντος και γραμμικός κώδικας ακριβώς πρίν την εφαρμογή της ετικέττας, έχουν αυξήθεί δραματικά. Η ALX 73x προσφέρει ταχύτητα και Manufacturing flexibility. Η μηχανή δύναται να εναποθέσει τις ετικέτες σε οριζόντιες ή κατακόρυφες (με την προσθήκη ενός KIT) επιφάνειες. Μπορεί επίσης να δώσει έξοδο με προειδοποιήσεις και ALARM για τελείωμα του Foil και των ετικετών. Η μηχανή μπορεί να συγχρονίζεται αυτομάτως με την ταχύτητα του ταινιοδρόμου μετακινήσεως των προιόντων.

Ενδεικτικές εφαρμογές:            

ALX 92x

Η σειρά ALX 92x της AVERYDENNISON συνδυάζει ταυτόχρονη εκτύπωση μεταβλητών στοιχείων (πάνω σε μία αυτοκόλλητη ετικέτα) και τοποθέτηση της ετικέτας αυτής επί ενός αντικειμένου. Στη σειρά ALX 92x η κεφαλή εκτυπώσεως βρίσκεται ακριβώς πριν το σημείο τοποθετήσεως της ετικέτας, επιτρέποντας έτσι στη μηχανή να τυπώνει μία μόνο ετικέτα κατόπιν ζητήσεως από τό σύστημα (Print on Demand 1:1), δηλαδή να εκτυπώνει και να επικολλά αμέσως την ίδια ετικέτα. Με τον τρόπο αυτό επιτρέπει την μέγιστη δυνατή προσαρμογή του ετικεταρίσματος στην ευέλικτη παραγωγή (Μαnufacturing flexibility). Η μηχανή αυτή επιτρέπει την εκτύπωση πληροφοριών όπως αριθμός παρτίδος, ημερομηνία, κωδικός προιόντος, BarCodes, αύξουσα αρίθμηση, λογότυπα κλπ. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν την μηχανή αυτή μοναδική είναι τα ακόλουθα:

1. H τεχνολογία 64bit (Η ταχύτερη μηχανή της αγοράς).
2. O εσωτερικός έλεγχος της κεφαλής (Dot check feature), που εξασφαλίζει την ποιότητα εκτυπώσεως (δεν χρειάζεται έλεγχος των BarCodes).
3. H περιστρεφομένη οθόνη χειρισμού που επιτρέπει την τοποθέτηση σε διάφορες θέσεις.
4. H κεφαλή εκτυπώσεως τεχνολογίας NearEdge (αυτοκαθαριζόμενη), που αντικαθίσταται αμέσως χωρίς να χρειάζονται εργαλεία ή μηχανικές ρυθμίσεις.
5. Oι μεγάλης χωρητικότητας μελανοταινίες (1000μετρα) και ετικέτες (300 mm διάμετρο).

Η δυνατότης προσαρμογής εφαρμοστών ετικετών διαφορετικών τύπων:

1. Τύπου εμβόλου Submit
2. Air stream Submit
3. Roll on
4. Blow on Submit

Η μηχανή βέβαια τοποθετεί τις ετικέττες καί απ’ ευθείας.

Ενδεικτικές εφαρμογές: